הוראות הכנה
מרכיבים
160 גר' חלמון
180 גר' סוכר +3 כפות מים
גרידת קליפת לימון ירוקה מ-4 לימונים
100 סמ''ק מיץ לימון טרי סחוט
400 סמ''ק שמנת מתוקה פרווה
אופן ההכנה
להקציף את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ולשמור בקרור
בסיר קטן להמיס את הסוכר עם 3 כפות מים עד לקבלת סירופ סוכר בהיר בזמן שסירופ הסוכר על האש, להקציף במיקסר את החלמונים לקצף בהיר ולמזוג באיטיות את סירופ הסוכר תוך כדי הקצפת החלמונים להוסיף את גרידת הלימון לחלמונים ולקרר את התערובת תוך כדי המשך הקצפה להוסיף בזילוף איטי את מיץ הלימונים תוך כדי המשך הקצפה.
להעביר לקערה גדולה ולקפל פנימה את הקצפת.
לחלק לקערות הגשה או לקערה מרכזית או לתבנית אינגליש קייק
להכניס למקפיא לשמונה שעות לפחות לפני ההגשה
מגיש:
מקור: עיתון ידיעות עתיק
שתף את המתכון
