חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרנג אישי במילוי גלידה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרנג אישי במילוי גלידה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למרנג:
3 חלבונים, בטמפרטורת החדר
¼ כפית "קרם אוף טרטר" (במדף התבלינים בסופר‭,(‬ לא חובה
‭1/8‬ כפית מלח
‭2/3‬ כוס סוכר
גלידת וניל, שוקולד, מוקה או אגוזים
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים, לקישוט
לרוטב שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר משובח, חתוך לקוביות
½ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1.המרנג: מחממים את התנור לחום נמוך מאוד ( 100°c)‬.
2.על 2 גליונות נייר אפייה משרטטים ‭7-6‬ עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעפרון. הופכים את הניירות כך שאפשר יהיה לראות דרכם את העיגולים המשורטטים.
3.בקערת מערבל שמים את החלבונים עם ה"קרם אוף טרטר" והמלח, ומתחילים להקציף במהירות בינונית עד שנוצר קצף לבן ויציב. מגבירים למהירות בינונית-גבוהה ומוסיפים את הסוכר לאט ובהדרגה. מקציפים במשך ‭3-2‬ דקות עד לקבלת קצף נוקשה מבריק, אך לא יבש.
4.מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה עגולה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים קודם מעט מרנג ב‭4-‬ הפינות של התבנית ומהדקים אליהן את הניירות המשורטטים למניעת תזוזה. מחזיקים את השקית באוויר (במרחק 2 ס"מ מעל הנייר) בזווית של 90 מעלות, ומזלפים ספירלות של מרנג דמויות שבלול, בצורה סיבובית ומתמשכת, בתוך העיגולים המשורטטים, כשמתחילים ממרכז העיגול החוצה, עד שמכסים את כל העיגול. כדי לעצב צורת סלסלה, מזלפים עוד עיגול או שניים מעל לשוליים החיצוניים מסביב לעיצוב "גדר" (לממהרים, אפשר למרוח שכבת מרנג בעובי ‭1½‬ ס"מ בתוך כל עיגול בעזרת כף, לעיצוב תחתיות מרנג בלבד).
5.אופים 2 שעות או יותר, עד שעיגולי המרנג בהירים, יבשים לגמרי ונפרדים בקלות מהנייר. מצננים בתנור הכבוי עם דלת סגורה כל הלילה, עד שהמרנג יבש ומצונן.
6.רוטב שוקולד: שמים את קוביות השוקולד עם השמנת בסיר כבד. מחממים על אש נמוכה תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה וסמיכה.
7.הרכבה: לפני ההגשה מניחים סלסלת מרנג בצלחת הגשה. ממלאים בכדור גלידה ויוצקים רוטב שוקולד חם מעל. מקשטים בפרוסות שקדים.
מגיש: גילת לבני
מקור: YNET
שתף את המתכון