הוראות הכנה
מרכיבים
6 חלבונים
200 גרם דבש
80 גרם גלוקוזה או סוכר
400 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
200 גרם שקדים מסוכרים קצוצים
100 גרם ריבת חלב
אופן ההכנה
מרתיחים את הדבש והגלוקוזה על אש בינונית ליצירת סירופ.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב (לא קשה - עם בועות סגורות). מנמיכים את קצב ההקצפה ולאט לאט יוצקים את סירופ הדבש אל החלבונים. מעבירים למהירות גבוהה וממשיכים להקציף עד ליצירת מרנג.
מוסיפים את השקדים למרנג. מאחדים את השמנת והמרנג ויוצקים לכלי ההגשה. מניחים במקרר למשך הלילה.
מחממים מעל סיר עם מים את ריבת החלב למשך 5-6 דקות ויוצקים לעיטור על המרנג.
מגיש:
מקור: טעמים
שתף את המתכון
