הוראות הכנה
מרכיבים
למרנג:
4 חלבונים הטמפ' החדר
מעט מלח (מייצב את הקצף)
¾ כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
לקרם:
כוס מיץ תפוזים
כף קורנפלור
כף ליקר בטעם תפוזים (קואנטרו)
למילוי:
1 ק"ג פירות טריים חתוכים (תותים, ענבים, נקטרינות, אננס, מישמשים, תאנים, כיד
הדימיון הטובה עליכם)
תבנית אפייה גדולה או שתיים קטנות
סיר קטן
קערית קטנה
אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים עם מעט מלח, עד שמתקבל קצף רך
2. בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק
3. מוסיפים את תמצית הוניל, בעדינות אל הקצף
4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, בעזרת שתי כפות יוצרים 12 תלוליות מן הקצפת, במרכז
כל תלולית יוצרים שקע (אליו תכנס מלית הפירות)
5. אופים בתנור בחום נמוך 120°c עד ש"המרנג" יציב ומעט זהוב, מכבים את התנור,
משאירים את ה"מרנגים" לשעה נוספת בתנור הכבוי
6. בזמן ההמתנה לאפייה, לוקחים סיר קטן, יוצקים לתוכו ¾ כוס מיץ תפוזים, מביאים לרתיחה
7. בקערית קטנה - מערבבים את שארית מיץ התפוזים עם הקורנפלור, מוסיפים למיץ הרותח,
מנמיכים את האש, מבשלים תוך כדי בחישה עד אשר התערובת מסמיכה
8. מסירים מן האש, מוסיפים את הליקר
9. לפני ההגשה, ממלאים את ה"מרנגים" בתערובת הפירות הטריים
10. מזליפים מעל את קרם התפוזים, לקשט בעלה של נענע - מגישים מיד
בתיאבון!
מגיש:
מקור: אלינוער רבין
שתף את המתכון
