הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות אבקת פודינג
60 גרם גוש שוקולד מריר
כפית חומץ
3/4 כוס חלב
4 חלבונים
60 גרם חמאה
כוס סוכר
כף סוכר
1 1/4 כוסות סוכר חום
כפית קורנפלור
1/2 כפית קינמון טחון
1 1/4 כוסות קצפת
2 תפוחים ירוקים, מקולפים וחתוכים לפרוסות
אופן ההכנה
1. מחממים מראש תנור ל 150 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה, מסמנים על כל נייר שלושה מעגלים של 10 ס"מ קוטר. בקערת מערבל מזון מערבלים את החלבונים עד שמקבלים קציפה יציבה. בהדרגה, מוסיפים סוכר ומערבלים אחרי כל הוספה. מערבלים 10-5 דקות עד להתעבות, קבלת ברק וכל הסוכר נמס. מקפלים פנימה חומץ, קורנפלור וקינמון.
2. מכניסים את המרנג לשקיק זילוף בעל פיה 1.5 ס"מ בצורת כוכב. מזליפים חלק מהמרנג על המעגלים ליצירת הבסיס. ביתרת התערובת מזליפים צורות של כוכים מסביב לקצה הבסיס ליצירת דופן. אופים בתנור 30 דקות עד שפריך ובעל גוון חיוור. מכבים את התנור, מצננים את המרנג בתנור כאשר הדלת פתוחה.
3. להכנת הרפרפת: מערבבים בסיר בינוני אבקת פודינג עם סוכר ומעט חלב. מוסיפים את יתרת החלב, מערבבים על אש בינונית עד שהתערובת רותחת ומתעבה. מצננים.
4. הכנת תפוח בקרמל: בסיר בעל תחתית עבה, מחממים חמאה ומוסיפים תפוחים. מבשלים, בוחשים עד שהסוכר נמס. מביאים לנקודת רתיחה, מקטינים את האש. תוך בחישה, מבשלים 3 דקות או עד שהתפוחים רכים והרוטב סמיך. מצננים מעט.
5. לפני ההגשה, מכניסים רפרפת לתחתית כל "קן", ומכסים בתפוחים פושרים, ועליהם מוסיפים מעט קצפת. בעזרת קולפן, קולפים תלתליםמהשוקולד ומפזרים על הקצפת.
מגיש:
מקור: WWW.CAKES-R-US.COM
שתף את המתכון
