חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרנג פיסטוק עם סורבה רוברב ותותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרנג פיסטוק עם סורבה רוברב ותותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למרנג:
3 חלבונים
קורט מלח
200 גרם סוכר
200 גרם אבקת סוכר
75 גרם פיסטוק, קלוף וטחון
לסורבה:
450 גרם רוברב, נקי וחתוך לקוביות
100 גרם סוכר
50 מ"ל מיים
מעט מיץ לימון
להגשה:
תותים יפים
אופן ההכנה
1. מציירים על נייר אפיה 6 עיגולים בקוטר 4-5 ס´מ ומחממים את התנור לחום של 120°c .
2. מכינים את המרנג: שמים בקערה נקייה ויבשה את החלבונים. מוסיפים את המלח ומתחילים להקציף. כאשר נוצר קצף רך מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עוד כעשר דקות לקבלת קצץ חזק ומבריק מאד. בעזרת מרית מקפלים בעדינות את אבקת הסוכר לתוך הקצף.
3. מעבירים את הקצף לשק זילוף עם פיה בינונית. מרטיבים את התבנית האפיה במעט מים ( למנוע קיפול ניר האפייה בעת האפיה)ומניחים עליה את נייר האפיה (המצויר) הפוך, ומשומן קלות.
4. מזלפים קצף על קו העיגול המצוייר וממלאים אותו בצורת שבלול עד שכל העיגול מלא בקצף. מזלפים עוד שתי שכבות על הקו החיצוני של העיגול כדי ליצור דפנות. עבודה זו דורשת דיוק וזריזות אחרת הדפנות יקרסו פנימה. כאשר נוצרת מעין קופסא עגולה, עוברים לעיגול הבא.
5. מפזרים בזהירות פיסטוק טחון על הקצף ומכניסים לתנור למשך שעתיים.
6. לאחר האפייה מוציאים את המרנג ונותנים לו להיתקשות. מאחסנים בקופסא סגורה היטב ויבשה עד לשימוש.
7. מכינים את הסורבה: מכניסים את קוביות הרוברב לסיר עם מיים וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כעשר דקות. כאשר הרוברב רך מעבירים לבלנדר וטוחנים. מסננים טועמים ומוסיפים מעט לימון או סוכר לפי הטעם.
8. מקפיאים במכונת גלידה ( או במקפיא בתוך התבנית , ואז לגרוס במעבד מזון)
9. להגשה: שמים את כוסות המרנג על הצלחות ומסדרים פרוסות תותים מסביבן בצורה נאה. ממלאים בסורבה ומגישים מיד. כדי לקבל ´ שבלולי´ סורבה פשוט מגרדים את הסורסבה עם כף בפס ארוך ומוציאים בזהירות את השבלולים שמתקבלים.
מגיש: marytubr
מקור: WWW.CAKES-R-US.COM
שתף את המתכון