חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק אפונה ובצקיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה ובצקיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
30 גרם מרגרינה, שמן זית
400 גר' אפונה יבשה
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה
מלח ,פלפל שחור
3 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות קמח
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בשמן ומרגרינה עד הזהבה. מוסיפים את האפונה השטופה ובוחשים.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ,הגזר,שורש הפטרוזיליה ובוחשים.
מוסיפים את אבקת המרק, הקמח ובוחשים.מוסיפים מים ומתבלים במלח ופלפל שחור . מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי תוך כדי בחישה מידי פעם.
מרסקים את המרק עם מעבד מזון ידני עד קבלת מירקם קטיפתי עדין ביותר.מבשלים עוד כרבע שעה.מגישים עם זילוף קל של שמן זית ופלפל שחור גס.
הבצקיות
4 כפות קמח לערבב עם 2 ביצים ומעט מלח .להזליף במרק דרך מגרדת או סתם עם כף להמשיך בבישול עד שהבצקיות הופכות למוצקות.
מגיש: קיבי
מקור: מרקים של חנה שאולוב עם שינויים
שתף את המתכון