הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
30 גרם מרגרינה, שמן זית
400 גר' אפונה יבשה
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה
מלח ,פלפל שחור
3 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות קמח
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בשמן ומרגרינה עד הזהבה. מוסיפים את האפונה השטופה ובוחשים.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ,הגזר,שורש הפטרוזיליה ובוחשים.
מוסיפים את אבקת המרק, הקמח ובוחשים.מוסיפים מים ומתבלים במלח ופלפל שחור . מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי תוך כדי בחישה מידי פעם.
מרסקים את המרק עם מעבד מזון ידני עד קבלת מירקם קטיפתי עדין ביותר.מבשלים עוד כרבע שעה.מגישים עם זילוף קל של שמן זית ופלפל שחור גס.
הבצקיות
4 כפות קמח לערבב עם 2 ביצים ומעט מלח .להזליף במרק דרך מגרדת או סתם עם כף להמשיך בבישול עד שהבצקיות הופכות למוצקות.
מגיש:
מקור: מרקים של חנה שאולוב עם שינויים
שתף את המתכון
