הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות מחמאה
4 בצלים קצוצים דק
7 כוסות מרק זך
8 כוסות אפונה קפואה
1 גזר חתוך לקוביות
צרור קטן של ענפי שמיר
מלח
פלפל שחור
3 כפות עלי מנטה קצוצים דק
אופן ההכנה
ממיסים המחמאה בסיר עמוק, ומטגנים את הבצל על אש נמוכה, תוך ערבוב עד שקיפות.
מוסיפים את האפונה והנוזלים ומביאים לרתיחה, מתבלים מעט מכסים ומבשלים עד שהאפונה רכה מאוד.
מצננים מעט וטוחנים בבלנדר ידני ומסננים לתערובת חלקה.
מוסיפים נוזלים לדילול ואת הגזר ומבשלים עד לריכוך הגזר, בוזקים עלי מנטה ומבשלים עוד 3 דקות.
מגישים עם עלי מנטה קצוצים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
