הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אפונה יבשה שלמה או חצוייה - נקיה ומושרית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
גזר חתוך לקוביות קטנות
מעט שמן זית
טימין - רצוי עלים טריים ללא הגבעול
4 כפות מרק בטעם עוף
מלח
מים
אופן ההכנה
שמים שמן זית בסיר (כרבע כוס) ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר עד שמתחילים להזהיב.
מוסיפים את האפונה לטיגון קצר (חצי דקה) ומוסיפים מים+אבקת מרק ומלח.
מבשלים כשעה וחצי ובעשר דקות האחרונות מוסיפים לסיר את הטימין ועוד מעט שמן זית.
אפשר לרסק עפ מערבל ידני או להשאיר כך את המרק
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
