הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג אפונה ירוקה יבשה
3 ליטרים מים
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
5 כפות גדושות אורגנו יבש
4 כפות מלח גס
3 כפות כמון
פלפל לבן
½ חבילה איטריות נודלס שבורות
400 גרם אפונה וגזר מוקפא של סנפרוסט
מעט שמן לטיגון הבצל
קישוט:
עלי נענע יבשים
סיר לחץ
שמן זית
אופן ההכנה
1. לברור את האפונה היבשה, להשרות במים כדי כיסוי + 2 ס"מ
2. לאחר שעתיים (אפשר להשקות את העציצים במי ההשרייה ) בכדי להפחית את כמות הגזים שהתבשיל יוצר להשרות בשנית ( אני אישית, משרה כמה פעמים מסיבה זו)
3. לטגן בסיר את הבצל בשמן לכדי שקיפות וריכוך בלבד (אפשר לטגן את הבצל גם ב-2 כפות מים למקפידים)
4. להוסיף את האפונה (ללא מי ההשרייה), לערבב היטב עם הבצל, להוסיף 3 ליטרים מים
לסגור את הסיר להביא לידי רתיחה, לשחרר לחץ, להנמיך את האש, לבשל עוד כשעתיים עד לריכוך מלא של האפונה, עם עדיין האפונה לא לגמרי רכה אפשר לטחון במקל בלנדר למחית אפונה
5. לטבל במלח, פלפל לבן וכמון
6. להוסיף את האיטריות ואת האפונה והגזר, לבחוש היטב ולהניח בצד למיזוג טעמים (אני עושה זאת עם מכסה סגור)
7. למזוג לצלחות הגשה לעטר בנענע יבשה ושמן זית
8. בתאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
