חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק אפונה עם אורגנו ונענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה עם אורגנו ונענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג אפונה ירוקה יבשה
3 ליטרים מים
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
5 כפות גדושות אורגנו יבש
4 כפות מלח גס
3 כפות כמון
פלפל לבן
½ חבילה איטריות נודלס שבורות
400 גרם אפונה וגזר מוקפא של סנפרוסט
מעט שמן לטיגון הבצל
קישוט:
עלי נענע יבשים
סיר לחץ
שמן זית
אופן ההכנה
1. לברור את האפונה היבשה, להשרות במים כדי כיסוי + 2 ס"מ
2. לאחר שעתיים (אפשר להשקות את העציצים במי ההשרייה ) בכדי להפחית את כמות הגזים שהתבשיל יוצר להשרות בשנית ( אני אישית, משרה כמה פעמים מסיבה זו)
3. לטגן בסיר את הבצל בשמן לכדי שקיפות וריכוך בלבד (אפשר לטגן את הבצל גם ב-2 כפות מים למקפידים)
4. להוסיף את האפונה (ללא מי ההשרייה), לערבב היטב עם הבצל, להוסיף 3 ליטרים מים
לסגור את הסיר להביא לידי רתיחה, לשחרר לחץ, להנמיך את האש, לבשל עוד כשעתיים עד לריכוך מלא של האפונה, עם עדיין האפונה לא לגמרי רכה אפשר לטחון במקל בלנדר למחית אפונה
5. לטבל במלח, פלפל לבן וכמון
6. להוסיף את האיטריות ואת האפונה והגזר, לבחוש היטב ולהניח בצד למיזוג טעמים (אני עושה זאת עם מכסה סגור)
7. למזוג לצלחות הגשה לעטר בנענע יבשה ושמן זית
8. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: עצמי
שתף את המתכון