הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים (ל- 10מנות):
1 בצל חתוך (או 300 גרם כרשה פרוסה לטבעות דקות)
4 כפות שמן זית
400 גרם אפונה מיובשת ,שטופה ומסוננת
1 תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
¼ 1 כפות קמח
10 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף אבקת מרק עוף
לבצקניות:
1 ביצה
2 כפות קמח תופח.
קמצוץ מלח
אופן ההכנה
מניחים בסיר את הבצל החתוך (או הכרשה), שמן הזית ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את האפונה, את תפוח האדמה ואת הגזר ובוחשים היטב. מוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה. מוסיפים את המים הרותחים ומתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק. מכסים ומבשלים כ-1 שעה על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם. לצנן מעט.
בעזרת בלנדר- מוט מרסקים היטב את כל הירקות,בתוך המרק ומרתיחים.
בכלי קטן מערבבים את הביצה, הקמח והמלח לעיסה. מזלפים את העיסה למרק בזמן שהוא רותח. מבשלים עוד כ-דקה , תוך ערבוב.
מצננים מעט ומגישים.
מגיש:
מקור: משה מחולון
שתף את המתכון
