חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק אפונה צהובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה צהובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
450-500 גרם אפונה צהובה יבשה
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים, חצויים לאורך ופרוסים
1 בצל קצוץ
חצי כפית שום כתוש
1 כף אבקת מרק פטריות
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
מים
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את השמן מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את השום. מטגנים קלות יחד ומוסיפים את תפוחי האדמה והגזר. מערבבים היטב, מוסיפים את אבקת המרק ושוב מערבבים. מוסיפים מים כדי שני שלישים מגובה הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האפונה, מערבבים ושוב מרתיחים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ו"שוכחים" ממנו לשעה (מדי פעם באים לבחוש על מנת שלא תידבק האפונה לתחתית). לאחר שעה האפונה צריכה להיות ממש רכה ואפילו מעט מתפרקת. מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים עוד רבע שעה.
מגישים חם (רצוי ביום חורף גשום וקר).
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון