הוראות הכנה
מרכיבים
450-500 גרם אפונה צהובה יבשה
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים, חצויים לאורך ופרוסים
1 בצל קצוץ
חצי כפית שום כתוש
1 כף אבקת מרק פטריות
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
מים
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את השמן מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את השום. מטגנים קלות יחד ומוסיפים את תפוחי האדמה והגזר. מערבבים היטב, מוסיפים את אבקת המרק ושוב מערבבים. מוסיפים מים כדי שני שלישים מגובה הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האפונה, מערבבים ושוב מרתיחים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ו"שוכחים" ממנו לשעה (מדי פעם באים לבחוש על מנת שלא תידבק האפונה לתחתית). לאחר שעה האפונה צריכה להיות ממש רכה ואפילו מעט מתפרקת. מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים עוד רבע שעה.
מגישים חם (רצוי ביום חורף גשום וקר).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
