הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות חמאה, שמן זית או מרגרינה
2-3 שיני שום מעוכות
1 בצל בינוני קצוץ דק
800 גרם אפונת גינה קפואה (שקית שלמה), מופשרת ומסוננת.
2 חופנים גדולים עלי נענע טרייה,שטופה וקצוצה
1 ליטר נוזל עוף- רותח, ניתן להשתמש באבקה
1 מיכל שמנת מתוקה או תחליף פרווה(שמנת צמחית)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
להמיס את החמאה בסיר(או להשתמש בשמן זית), להוסיף את השום והבצל ולאדות תוך ערבוב. לא להשחים!
להוסיף את האפונה ולבחוש מספר דקות.
להוסיף חופן וחצי מהנענע ולבחוש.
לצקת פנימה את הנוזל הרותח ולבחוש. להביא לרתיחה עדינה, ללא מכסה למשך כ- 10 דקות, עד לריכוך האפונים.
לסנן ולשמור את הנוזלים. להעביר את האפונים עם מעט נוזלי בישול למעבד מזון ולרסק היטב.
מומלץ, אם יש, להשתמש בבלנדר יד ולרסק את האפונים בתוך הסיר- חוסך עבודה, זמן, כלים ובלגן במטבח.
להחזיר את התערובת לסיר, להוסיף את השמנת המתוקה(או שמנת צמחית) ולבחוש ולהוסיף את נוזלי הבישול. להביא לרתיחה קלה למשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב.
להוסיף מלח, במידת הצורך, ופלפל שחור.
לצקת לקעריות הגשה ולקשט בשארית הנענע הקצוצה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מאגר מתכוני חורף, פורטובלה
שתף את המתכון
