הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
1 שן שום קצוצה
5-6 ארטישוקים צעירים, מנוקים וחתוכים לשמיניות ומושרים במים עם לימון למניעת השחרה
4 עגבניות בשלות קלופות ומגורענות חתוכות לקוביות
3 כוסות מרק זך
3 כוסות גרגירי אפונת גינה קפואה
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור
קורט סוכר
צרור שמיר קצוץ
אופן ההכנה
בסיר כבד ורחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית, תוך ערבוב עד שקיפות כ-7 דקות.
מוסיפים את השום והארטישוק ומערבבים עוד 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים עוד דקה.
יוצקים את המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה מכסים ומבשלים עד שהארטישוק רך כ-20 דקות.
מוסיפים את האפונה והשמיר וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות עד שהאפונה רכה.
מתבלים בלימון, מלח, פלפל שחור וסוכר.
מגישים עם שמיר קצוץ, שמן זית ולימון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
