חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ארטישוק ואפונה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכוני מרקים ייתקבלו בברכה.
מרק ארטישוק ואפונה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכוני מרקים ייתקבלו בברכה.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
1 שן שום קצוצה
5-6 ארטישוקים צעירים, מנוקים וחתוכים לשמיניות ומושרים במים עם לימון למניעת השחרה
4 עגבניות בשלות קלופות ומגורענות חתוכות לקוביות
3 כוסות מרק זך
3 כוסות גרגירי אפונת גינה קפואה
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור
קורט סוכר
צרור שמיר קצוץ
אופן ההכנה
בסיר כבד ורחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית, תוך ערבוב עד שקיפות כ-7 דקות.
מוסיפים את השום והארטישוק ומערבבים עוד 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים עוד דקה.
יוצקים את המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה מכסים ומבשלים עד שהארטישוק רך כ-20 דקות.
מוסיפים את האפונה והשמיר וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות עד שהאפונה רכה.
מתבלים בלימון, מלח, פלפל שחור וסוכר.
מגישים עם שמיר קצוץ, שמן זית ולימון.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון