הוראות הכנה
מרכיבים
8 לבבות ארטישוק
30 גרם חמאה
1 כף קורנפלור
2 שני שום קצוצות
2 גזרים מגוררים גס
5 כוסות מים
1 כוס חלב
¼ כפית מוסקט טחון או מגורר
¼ כפית קימל
מלח
1 כוס שמנת מתוקה
לעיטור עירית קצוצה
אופן ההכנה
ממיסים חמאה. מוסיפים קמח, שום וגזר. מטגנים קלות. מוסיפים את הנוזלים וארטישוק. מביאים לרתיחה תוך בחישה. מוסיפים אגוז מוסקט, קימל ומלח. מבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה ובוחשים עד להקצפה (יש להזהר שהמרק לא יגלוש). מרסקים למחית חלקה.
להגשה בוזקים מעט עירית קצוצה.
מגיש:
מקור: מירי מולכו
שתף את המתכון
