הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן
4 שיני שום פרוסות
800 גרם בטטות קלופות ופרוסות דק
3 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
1 כף מיץ לימון טרי
1 שמנת לבישול
לקישוט:
1 בטטה קטנה קלופה ופרוסה דק מאוד
1 כף שמן
אופן ההכנה
מטגנים בשמן את שיני השום שניות אחדות. מוסיפים את פרוסות הבטטה ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-6 דקות. מוסיפים את המים, מיץ לימון ואת השמנת לבישול, ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה על אש נמוכה עד להתרככות הבטטות. מסירים מהאש וטוחנים את כל התערובת בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ומחזירים לסיר וממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה עד להסמכה.
מטגנים את פרוסות הבטטה הקטנה במעט שמן, דקה מכל צד.
הרכבת המנה:
מוזגים מנת מרק לתוך צלחת , מקשטים כל מנה בשלוש פרוסות בטטה מטוגנות, ומגישים. אם יש צורך, מדללים את המרק במעט מים או בשמנת לקצפת.
מגיש:
מקור: חברה
שתף את המתכון
