הוראות הכנה
מרכיבים
2 בטטות בינוניות
2-3 גזרים
1 בצל קטן
1 כף חמאה
1 כף קמח
½ 1 כפיות מלח
פלפל לפי הטעם
¼ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/8 כפית קינמון
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כף סוכר חום
½ 1 כוסות מרק עוף או ½ 1 כוסות מים ו- 1 כף מרק עוף
1 כוס חלב
אופן ההכנה
קוצצים ומטגנים את הבצל עד שישחים.
מבשלים את הבטטה והגזר בסיר עם מים שיכסו אותם, עד שהבטטות מתרככות (בערך 30 דקות)
שוטפים ומסננים. במעבד מזון טוחנים יחד את הבטטות, הבצל, הגזרים, החמאה, הקמח, התבלינים, הסוכר ומרק העוף או המים. מעבדים למחית חלקה.
מעבירים את התערובת לסיר. מוסיפים את החלב, ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים מיד.
טעים טעים
מגיש:
מקור: הילוש- מאגר מרקים
שתף את המתכון
