הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם חמאה
8 בצלים פרוסים לטבעות בעובי ½ ס"מ
2 עלי דפנה
5 כפות קמח
1 כוס יין לבן יבש
2 ליטר מרק צח
20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו במים חמים
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור טחון
פרוסות לחם קלויות כמספר הסועדים
גבינה שוויצרית (גרוייר או אמנטל) מגוררת
אופן ההכנה
מטגנים בצל בסיר גדול עם חמאה ועלי דפנה כעשר דקות עד שמזהיב. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שהקמח סופג את השומן ומקבל גוון זהוב חום. מוסיפים את היין ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהוא נספג בתערובת. מוסיפים את המרק הצח והפטריות המיובשות ביחד עם נוזלי השרייה שלהן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה. מתקנים תיבול עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
יוצקים את המרק החם לקעריות חסינות אש. מניחים מעל פרוסת לחם קלוי ומפזרים את הגבינה. מכניסים לגריל לדקות ספורות ומגישים חם ומבעבע.
מגיש:
מקור: אורלי פלאי-רובינשטיין - על השולחן
שתף את המתכון
