הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה (חצי חבילה )
1 ק"ג בצל פרוס לפרוסות דקות
מלח,
בערך 3 כפות קמח
שן או שתיים שום
כוס גבינת פרמזן ו/או מעושנת (בשן)- רצוי שניהם יחד
מיכל וחצי שמנת מתוקה
2 ליטר מרק חם - לא בשרי.אפשר להכינו מבישול ירקות או בצל - העיקר שיהיה זך וצלול ללא תוספות כלשהן.
חצי כוס יין לבן יבש - לא חובה - למי שאוהב
אופן ההכנה
לטגן את הבצל בחמאה על אש בינונית עד שהבצל מזהיב. להוסיף מלח ו-3 כפות קמח לבחוש היטב כדי שתיווצר רביכה טובה וללא גושים.(כדאי לעשות זאת עם מקצף ידני).
להוסיף את המרק הזך לבצל ובוחשים היטב בסיר מכוסה חלקית למשך כ-חצי שעה.
להוסיף בזילוף את השמנת המתוקה לסיר ותוך כדי בחישה מתמדת. לבשל עוד כ-10 דקות ולא לאפשר למרק לרתוח ולשמור כל הזמן על סף רתיחה.
בינתיים- לפרוס בגט לא טרי לפרוסות אלכסוניות(אפשר מכל לחם לבן אחר) ולשים אותם מסודרות בתבנית משומנת מעט עם שמן זית.
מדליקים את התנור לחום הגבוה ביותר שלו וכשמגיע לטמפ הגבוהה - מכבים את התנור ומכניסים
את הפרוסות לתנור לייבוש בתנור החם.
לגרד על כל פרוסה שום ולהניח עליה גרידת גבינות.
בזמן הגשת המרק - להכניס לכל קערית מרק פרוסה עם גבינה - שהפרוסה תצוף.
הטיבול - כטוב בעינכם.מאד טעים ודקורטיבי.
אם נשארות שאריות של גבינה מגוררת - להוסיף למרק.
מגיש:
מקור: לילית - מאגר מרקים
שתף את המתכון
