הוראות הכנה
מרכיבים
למרק הכתום:
1 בטטה
רבע דלעת
2 גזרים קטנים
5-6 כוסות מים
2 כפות מרק עוף
מעט מלח
למרק הירוק:
חצי שקית אפונה יבשה
5-6 כוסות מים
1 בצל קצוץ
1כפית מרק עוף
1 כפית כמון
מעט מלח, מעט פלפל
לעיטור:
שקדים מולבנים קלויים
אופן ההכנה
למרק הכתום:
מבשלים בסיר את כל הכתומים , מוסיפים את המרק עוף , מוסיפים מלח לפי טעם.
מעבירים לתוך בלנדר וטוחנים הכל עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך( אפשר להשתמש בבלנדר הידני ופשוט להכניס לתוך הסיר ולטחון.) מחזירים לסיר טועמים ומתקנים תיבול.
למרק הירוק:
בסיר מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את האפונה והמים ומבשלים עד שהאפונה נמסה, מוסיפים את המרק עוף, כמון,
מוסיפים פלפל ומלח לפי טעם.
ושוב בבלנדר טוחנים את המרק עד למרקם אחיד וסמיך( במידה וזה סמיך מידי יש להוסיף מים)
מחזירים לסיר.
הרכבת המנה:
בצלחת מרק יוצקים כף של מרק כתום ( חצי צלחת) ולאחר מכן יוצקים כף מהמרק הירוק
צריך להיות חצי צלחת כתומה ,חצי ירוקה
מפזרים מעל שקדים מולבנים קלויים.
בתאבון
מגיש:
מקור: ניסועצמיי
שתף את המתכון
