חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמובן שעם צירים החיים נראים אחרת, כאן תרגמתי את המתכון לאבקות מרק לשימוש ביתי.
מרק בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כמובן שעם צירים החיים נראים אחרת, כאן תרגמתי את המתכון לאבקות מרק לשימוש ביתי.
הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים (12 מנות):
3/4 ק"ג עצמות בקר – ריפ (צלע) (לבקש מהקצב להשאיר עליהם מעט בשר – גם מהקצב בסופרמרקט...)
1/2 כוס שמן
½ 1 כוס יין אדום משובח
2 בצלים חתוכים לרצועות
2 שיני שום
3. גזרים (חתוכים לחצי)
2. תפו"א (חתוכים לחצי)
2. בטטות(חתוכות לחצי)
2 קישואים (חתוכים לחצי)
3 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזיליה (חתוך לקוביות)
300 גרם דלעת (חתוכה גס)
3 גבעולי טימין טריים (רק העלים)
5 כפות אבקת מרק בשר
3 כפות אבקת מרק בצל
1 כף אבקת מרק עוף
תבלינים: קורט מלח, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות חווייג'
ולקישוט
4 גבעולי כוסברה (חתוכים דק)
6 גבעולי פטרוזיליה (חתוכים דק)
אופן ההכנה
1.מחממים את השמן ומכניסים את עצמות הבשר לסיר. מטגנים קלות (2-3 דקות) ומוסיפים את הבצל והשום (2 דקות). מוסיפים את שאר הירקות (2 דקות נוספות). מערבבים הכל (זהירות לא לשרוף).
2.מוסיפים את היין האדום ומחממים (2 דקות). מוסיפים מים עד לכיסוי כל המרכיבים.
מבשלים כשעה. מורידים את הקצף הנוצר מלמעלה בעת הבישול מדי פעם.
3.מוסיפים את אבקות מרק הבצל, הבשר והעוף.
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-3 שעות.
4.מוציאים את העצמות מסיר המרק וזורקים אותם.
5.טוחנים את כל המרק ומרכיביו במיקסר ידני. מוסיפים את התבלינים.
6.מוזגים לצלחות ואז מוסיפים את עלי הכוסברה והפטרוליה לקישוט.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון