חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק גזר גריסי פנינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק גזר גריסי פנינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
8-10 גזרים
1 בטטה בינונית
2 בצלים בינוניים
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס גריסי פנינה שטופים
שמן זית לטיגון
1 כף אבקת מרק בצל
2 כפיות מלח (בערך. צריך לטעום בסוף הבישול ולהוסיף לפי הצורך)
½ כפית פלפל שחור
½ כפית חווייג' לקפה (לא טעות)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס מים רותחים
עוד 5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
לחתוך בצל לחצאי טבעות דקות.
לחתוך גזרים לטבעות
לחתוך בטטה לקוביות קטנות
לטגן חצאי טבעות בצל עד להזהבה עמוקה
להוסיף עיגולי גזר ולטגן עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב
להוסיף קוביות בטטה ולטגן כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב
להמיס אבקת מרק בצל בכוס מים רותחים ולהוסיף לירקות (זהירות, זה קופץ)
להוסיף מים רותחים, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים ולערבב.
להביא לרתיחה, להסיר את הקצף, להקטין אש ולבשל כ-1/2 שעה.
להוסיף גריסי פנינה, להביא לרתיחה ולבשל עוד כ-3/4 שעה על אש נמוכה.
לטעום ולתקן תיבול.
ניתן לקשט עם פטרוזיליה קצוצה דק ועם זילוף של שמנת מתוקה.
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון