הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
8-10 גזרים
1 בטטה בינונית
2 בצלים בינוניים
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס גריסי פנינה שטופים
שמן זית לטיגון
1 כף אבקת מרק בצל
2 כפיות מלח (בערך. צריך לטעום בסוף הבישול ולהוסיף לפי הצורך)
½ כפית פלפל שחור
½ כפית חווייג' לקפה (לא טעות)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס מים רותחים
עוד 5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
לחתוך בצל לחצאי טבעות דקות.
לחתוך גזרים לטבעות
לחתוך בטטה לקוביות קטנות
לטגן חצאי טבעות בצל עד להזהבה עמוקה
להוסיף עיגולי גזר ולטגן עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב
להוסיף קוביות בטטה ולטגן כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב
להמיס אבקת מרק בצל בכוס מים רותחים ולהוסיף לירקות (זהירות, זה קופץ)
להוסיף מים רותחים, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים ולערבב.
להביא לרתיחה, להסיר את הקצף, להקטין אש ולבשל כ-1/2 שעה.
להוסיף גריסי פנינה, להביא לרתיחה ולבשל עוד כ-3/4 שעה על אש נמוכה.
לטעום ולתקן תיבול.
ניתן לקשט עם פטרוזיליה קצוצה דק ועם זילוף של שמנת מתוקה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
