הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 ק"ג גזר קלוף חתוך גס
6 בצלים אדומים בינוניים חצויים וחתוכים לפרוסות
4 שיני שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
מעט צ'ילי יבש
50 מ"ל שמן שומשום
1 כף גרגירי כמון
חצי כפית גרגירי שומר
1 תרמיל הל
1 ליטר חלב קוקוס
700 מ"ל מים
1 כף סוכר
מלח
אופן ההכנה
קולים על מחבת גרגירי שומר וכמון וטוחנים.
מאדים שום ובצל בשמן שומשום עד לריכוך. מוסיפים תבלינים, גזר, סוכר, מים וחלב קוקוס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגזר, בערך 45 דקות. מוציאים את תרמיל ההל.
טוחנים את המרק במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק. מעבירים את המרק דרך מסננת דקה, מתבלים במלח. ומביאים שוב לרתיחה לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: פוד ארט -מירי מולכו
שתף את המתכון
