חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק גזר-סלרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק פשוט וטעים עם שילוב טעמים של גזק וסלרי.
מרק גזר-סלרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק פשוט וטעים עם שילוב טעמים של גזק וסלרי.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 ראשי סלרי קלופים וחתוכים גס
10 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים גס
1.5 ליטר ציר ירקות או מים + בצל, סלרי ופטרוזיליה,
מלח, פלפל גרוס טרי
כוסברה טרייה קצוצה (אפשר לוותר, אבל לא מומלץ...)
מעט חמאה ושמן זית לטיגון.
שמנת חמוצה להגשה (מומלץ, לא חובה)
אופן ההכנה
ממיסים בסיר מעט חמאה ושמן זית.
מוסיפים את שורש הסלרי + הגזרים ומערבבים היטב.
מנמיכים ללהבה קטנה, סוגרים את הסיר ונותנים לירקות להתרכך באדים. בודקים מפעם לפעם, כדי שלא ישרפו. אפשר להוסיף מעט מעט נוזלים.
כשהירקות רכים, מוסיפים את הציר או המים + התוספות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים, ומבשלים עוד כ-10 דקות.
טוחנים למחית חלקה. מחזירים לסיר. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה לפי הטעם, מערבבים.
מגיש: amitsur
מקור: מאגר מתכונים, (זוטא)
שתף את המתכון