הוראות הכנה
מרכיבים
3 ראשי סלרי קלופים וחתוכים גס
10 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים גס
1.5 ליטר ציר ירקות או מים + בצל, סלרי ופטרוזיליה,
מלח, פלפל גרוס טרי
כוסברה טרייה קצוצה (אפשר לוותר, אבל לא מומלץ...)
מעט חמאה ושמן זית לטיגון.
שמנת חמוצה להגשה (מומלץ, לא חובה)
אופן ההכנה
ממיסים בסיר מעט חמאה ושמן זית.
מוסיפים את שורש הסלרי + הגזרים ומערבבים היטב.
מנמיכים ללהבה קטנה, סוגרים את הסיר ונותנים לירקות להתרכך באדים. בודקים מפעם לפעם, כדי שלא ישרפו. אפשר להוסיף מעט מעט נוזלים.
כשהירקות רכים, מוסיפים את הציר או המים + התוספות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים, ומבשלים עוד כ-10 דקות.
טוחנים למחית חלקה. מחזירים לסיר. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה לפי הטעם, מערבבים.
מגיש:
מקור: מאגר מתכונים, (זוטא)
שתף את המתכון
