הוראות הכנה
מרכיבים
3 שוקי עוף עם העור
חצי כוס גריסי פנינה שהושרו לילה
חצי כוס שעועית לוביה שהושרתה לילה
רבע צרור פטרוזיליה
רבע צרור שמיר
1 בצל
1 עלה מרווה
4 מסמרי ציפורן
1 שן שום
2 גזרים חתוכים גס
1 תפו"א גדול חתוך לקוביות
3 כפיות מלח
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית במים עד שהיא חצי רכה ומסננים. נועצים בבצל את מסמרי הציפורן.
מחממים סיר גדול על הכיריים. מניחים בסיר את שוקי העוף ומשחימים מעט מכל כיוון. מוסיפים 2 ליטר מים. מערבבים. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, המלח, השעועית והגריסים. מביאים לרתיחה ומקפים.
מוסיפים עוד ליטר מים ושוב מרתיחים. מוסיפים את יתר החומרים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כארבעים דקות. מסירים מהאש ומוציאים מהסיר את המרווה, הבצל, השום והירק.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
