הוראות הכנה
מרכיבים
4 ראשי ברוקלי טרי
1 בצל קטן
8-10 עלי ריחן (בזיליקום) טריים
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2 מיכל שמנת לבשול(15%) או 1/2 כוס חלב 3%
או חצי כוס חלב סויה - למאכלי בשר - במקרה זה המרק הוא פרווה.
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה- או 2 כפות שמן זית
6-7 כוסות מים
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון טרי
מעט עירית קצוצה לקישוט המרק המוכן
אופן ההכנה
לבשל את ראשי הברוקולי + עלי הריחן +אבקת מרק העוף בסיר עם 2 כוסות מים (לא חיבים לכסות את הברוקולי- הבשול באדים). להרתיח ולכסות. לבדוק כעבור 10 דקות אם ראשי הברוקולי התרככו.
להוציא את הברוקולי ולהשלים את כמות המים -כ 5 כוסות.
לקצץ את החלק הירוק של הברוקולי (הראש בלבד) לחתיכות קטנטנות - אם אפשר לשמור על הצורה של פרחים קטנים (½ ס"מ בערך) זה יצוף במרק ויקשט אותו- להוסיף חזרה לסיר עם מי הבישול.
לקלף ולקצוץ את הבצל לחתיכות קטנות. להשחים את הבצל במרגרינה או שמן זית במחבת ולהוסיפו למרק המתבשל עם השומן של הטיגון.
להוסיף את השמנת (או החלב או חלב הסויה) - לחמם עד תחילת הרתיחה , לכבות את האש , לערבב ,לבדוק טיבול ולתקן, ולהגיש חם.
בכלי ההגשה - לפזר עירית קצוצה לקישוט.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
