למרק חומוס קיימות וריאציות שונות ומגוונות. brלאחר חיפושים נואשים למתכון של מרק חומוס החלטתי לצאת להרפתקה ולבשל אותו כראות עיני. brבדרך כלל כשאני מבשלת מרק אני רק יודעת איך אני מתחילה לבשל אותו , אך אף פעם לא יודעת איך זה נגמר. brמבחינתי זה כמו ליצור מעשה אמנות. brכל רבע שעה אני ניגשת למרק ושואלת את עצמי מה עוד אפשר להוסיף למרק כדי להשביח אותו. brאני משתדלת מאד לא ליצור מרק שבו אני ניגשת עם רשימה מוכנה מראש ומשאירה בידי אללה לנהל את הענינים.
|
|
|
|
למרק חומוס קיימות וריאציות שונות ומגוונות. brלאחר חיפושים נואשים למתכון של מרק חומוס החלטתי לצאת להרפתקה ולבשל אותו כראות עיני. brבדרך כלל כשאני מבשלת מרק אני רק יודעת איך אני מתחילה לבשל אותו , אך אף פעם לא יודעת איך זה נגמר. brמבחינתי זה כמו ליצור מעשה אמנות. brכל רבע שעה אני ניגשת למרק ושואלת את עצמי מה עוד אפשר להוסיף למרק כדי להשביח אותו. brאני משתדלת מאד לא ליצור מרק שבו אני ניגשת עם רשימה מוכנה מראש ומשאירה בידי אללה לנהל את הענינים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
רשימת הירקות
2 כוסות חומוס{משקית סנפרוסט}
1 בטטה בינונית
1 דלורית בינונית - לקלף , לנקות מבפנים את הגרעינים ולחתוך לחצי
2 גזרים - לקלף ולחתוך לפרוסות עבות
2 גזרים - לקלף ולחתוך לחצי
1 שרש כרפס - לקלף ולחתוך לחצי
2 שרשי פטרוזיליה - לקלף ולחתוך לחצי
2 עגבניות חלוטות , חתוכות לחצי רק מצד אחד [לא עד הסוף]
2 קשואים גדולים חתוכים לחתיכות גדולות [אני מנקה את הקשואים עם סבון ומשאירה אותם בקליפתם]
חבילת כוסברה - לשטוף היטב ולקצוץ דק
6 שיני נשום - לחתוך לפרוסות דקות
2 בצלים לבנים - לקצוץ דק עד בינוני
1 לפת בינונית - לקלף ולחתוך עד האמצע.
1 חבילת עלי סלרי - שטופים היטב וקשורים בחוט מיוחד לבשול
50ג' חמאה
2 כפות שמן זית
12-15 כוסות מים
קורט סוכר - רק לפי הצורך
מיץ לימון לפי הצורך
תבלינים
2-4 רסק עגבניות[תתחילו עם 2 כפות ותמשיכו להוסיף לפי הטעם. את הרסק תוסיפו רק לקראת הסוף]
כף מלח
כף גדושה של מרק עוף [מי שנגד האבקות - יכול לוותר]
פפריקה חריפה לפי הטעם
כף של מרק עוף
כף גדושה של חוואיג' טרי
כף כמון
פלפל שחור טרי - כמובן לפי הטעם.
הבשר
אני השתמשתי עם שני רבעי עוף.[שטפתי ועשיתי הרתחה קלה כדי להיפטר מעודף הדם]
מי שרוצה לשדרג את המרק יכול להשתמש עם עצם שפונדרה וכמובן ניתן להשתמש עם בשר בקר למרק, גרונות
אופן ההכנה
אופן ההכנה
על מחבת מחוממת להמיס 50 גרם חמאה + 2 כפות שמן זית
לצקת לתוכה את הבצל הקצוץ והשום הפרוס ולחכות עד להזהבה, תוך כדי ערבוב.
[מנסיון - על תעזבו את השטח כשאתם מטגנים בצל ושום]
במקביל לקחת סיר גדול ולמלא במים בכמות הרשומה.
לשפוך בפנים את כל הירקות, כולל החומוס והבצל המטוגן.
להכניס בפנים את ה-2 רבעי עוף ולתת לזה להגיע לרתיחה ומיד להוריד לאש קטנה.
מדי פעם לגשת לסיר לבדוק את הטעמים ולתקן את התבלון במידה ויש צורך.
לקראת הסוף להוסיף את הרסק עגבניות, קורט סוכר [רק לפי הצורך].
להוציא עם כף מחוררת את הדלורית , הבטטה ,שרש הכרפס ,שרשי הפטרוזיליה ו-2 גזרים לרסק בבלנדר ולשפוך את התוכן בתוך הסיר.
לפזר את הכוסברה הקצוצה לתוך המרק ולתת לזה להתבשל עוד 5 דקות.
לקראת הסוף להוציא את חבילת עלי הסלרי והלפת. אם טעים לכם תשאירו.
בתאבון
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
