חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חמד (או כעמוד)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון שלהלן הינו המתכון מבית אימי. מרק זה הוא מרק "בריאות" ממוצא מצרי, טעים, חמוץ וצהבהב.
מרק חמד (או כעמוד)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון שלהלן הינו המתכון מבית אימי. מרק זה הוא מרק "בריאות" ממוצא מצרי, טעים, חמוץ וצהבהב.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים
2 תפו"א
3 גבעולי סלרי עלים
מים לבישול
1 ראש שום
צרור גדול של נענע
כף שטוחה כורכום
מלח / אבקת מרק
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
חותכים בצלים + תפו"א לרבעים שמים בסיר וממלאים מים ומניחים על הגז להתבשל.
בינתיים חותכים את גבעולי הסלרי לפרוסות קטנות (בעובי 1/2 ס"מ בערך). ומוסיפים לסיר ומכסים.
מקלפים את השום וקוצצים גס ומוסיפים לסיר ומכסים.
רוחצים היטב את הנענע ומסירים את הגבעולים, קוצצים את העלים דק-דק. וכמובן מוסיפים לסיר. ומכסים. נותנים לרתוח עד שתפו"א רך. מוסיפים את הכורכום והמלח, ומרתיחים כ-5 דקות נוספות, מוסיפים את הלימון ומרתיחים לעוד 5 דקות.
מגישים עם אורז לבן מוכן ונהנים.
הערה: בגרסה מקורית של אימי מבשלים את המרק גם עם עוף.
מגיש: gilai
מקור: אמא
שתף את המתכון