הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים
2 תפו"א
3 גבעולי סלרי עלים
מים לבישול
1 ראש שום
צרור גדול של נענע
כף שטוחה כורכום
מלח / אבקת מרק
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
חותכים בצלים + תפו"א לרבעים שמים בסיר וממלאים מים ומניחים על הגז להתבשל.
בינתיים חותכים את גבעולי הסלרי לפרוסות קטנות (בעובי 1/2 ס"מ בערך). ומוסיפים לסיר ומכסים.
מקלפים את השום וקוצצים גס ומוסיפים לסיר ומכסים.
רוחצים היטב את הנענע ומסירים את הגבעולים, קוצצים את העלים דק-דק. וכמובן מוסיפים לסיר. ומכסים. נותנים לרתוח עד שתפו"א רך. מוסיפים את הכורכום והמלח, ומרתיחים כ-5 דקות נוספות, מוסיפים את הלימון ומרתיחים לעוד 5 דקות.
מגישים עם אורז לבן מוכן ונהנים.
הערה: בגרסה מקורית של אימי מבשלים את המרק גם עם עוף.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון
