הוראות הכנה
מרכיבים
כרובית בינונית
3-4 תפרחות ברוקולי
2 בצלים בינוניים, קצוצים.
4 גזרים מקולפים
2 גבעולי סלרי
8 כוסות מרק ירקות צח
2 כוסות חלב
מלח, פלפל
2 כוסות שמנת מתוקה או שמנת לבישול
100 גרם חמאה
גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה
מרק כרובית:
מזהיבים בצל אחד במחצית כמות החמאה.
מוסיפים את הכרובית, מופרדת ל"פרחים", שני גזרים וגבעול סלרי. מזהיבים כשתיים- שלוש דקות.
מוסיפים 4 כוסות מרק ירקות צח, כוס חלב, מלח ופלפל (אם סמיך מידי, מוסיפים מים).
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 45 דקות.
טוחנים במעבד מזון ידני.
מוסיפים את השמנת המתוקה/השמנת לבישול לפני ההגשה. (לא להרתיח!)
מרק ברוקולי:
מכינים את מרק הברוקולי באותה צורה, עם המחצית השניה של המרכיבים האחרים.
אפשר לעטר בגבינת מוצרלה מגוררת.
מגיש:
מקור: מאגר מתכונים - עליזה
שתף את המתכון
