הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חתוכם גס
2 כרישות פרוסים (החלק הלבן והירוק בהיר)
6 שיני שום גדולות קלופות ופרוסות
3 טבעות פלפל חריף (לא חובה)
2 עגבניות גדולות ובשלות קלופות ומגורענות חתוכות גס
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
1 קישוא מחולק ל-4 ופרוס לפרוסות דקות
6 כוסות מים ואבקת מרק זך
צרור טבלינים טריים: טמין, עלה דפנה, גבעול סלרי, פטרוזליה קשורים יחד
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
קורט סוכר
1 כוס יין לבן יבש
1 כף טרגון קצוץ
350 גרם פילה דג לבן חתוך לקוביות
אופן ההכנה
מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים תוך עירבוב הבצל והכרישה על אש בינונית כ-7 דקות. (לא משחימים).
מוסיפים את השום הפרוס, וממשיכים לבשל עוד 3 דקות תוך עירבוב.
מוסיפים את שאר הירקות (למעט הקישוא), הנוזלים וצרור עשבי התבלין. מביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
מוציאים את צרור עשבי התבלין, יוצקים את היין, מוסיפים את רבעי הקישוא, הטרגון וקוביות הדג ומבשלים עוד 5 דקות נוספות. מתקנים התיבול.
מגישים עם עשבי תבלין קצוצים דק טרגון ופטרוזיליה ושמן זית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
