הוראות הכנה
מרכיבים
שורש סלרי-חתוך לקוביות קטנות
2-3 גזרים- לקוביות
1 כוס אפונה יבשה
1 כוס אפונה קפואה
¼ כרובית-לפרחים קטנים
2 שני שום כתושות
2 כפות קמח
2 כפות אבקת מרק עוף
4 כפות שמן
מלח , פלפל לפי הטעם
קבנוס חתוך לפרוסות(לא חובה)
אופן ההכנה
לשטוף ולברור האפונה היבשה, לשים בסיר 2 כפות שמן, האפונה היבשה, הגזר , הסלרי והכרובית, ולאדות בלהבה בינונית מס` דקות. להוסיף 6-8 כוסות מים, להביא לרתיחה ולבשל בחום נמוך עד שהאפונה מתרככת.
רק אז להוסיף אפונה קפואה, אבקת מרק, מלח ופלפל.
בינתיים, במחבת קטנה, לחמם 2 הכפות הנותרות של השמן, להוסיף את השום, לבחוש,(לא לשרוף), להוסיף קמח ולבחוש כחצי דקה
להוסיף 2 מצקות מהמרק ולבחוש היטב, עוד כדקה.
להוסיף למרק ,להמשיך לבחוש, לשפר טעמים, להוסיף עוד מים אם צריך, במרק נוצרות בצקניות בטעם שום.
בשלב זה כדאי להוסיף הקבנוס.
בתאבון.
מגיש:
מקור: מאגר מתכוני חורף,droli
שתף את המתכון
