המתכון למרק המדהים ניתן לידיי ע"י גרטי, בעלת מסעדה חביבה באיזור מינכן שבמחוז בוואריה גרמניה. brהמתכון הוא בן מאות שנים ועובר דורות בין בני המשפחה שלה. אמנם המתכון אינו סודי אך גרטי טוענת שהלחם בו היא משתמשת הוא התבלין הסודי של המתכון. brהאמת...היא צודקת במאה אחוז כי את הלחם בו היא משתמשת למרק היא קונה במאפיה פרטית שגם קיימת דורות באותו איזור. brאת הלחם לא ניתן להשיג בארץ. (וחבל...) אבל יש סוגי לחמים שדי מתקרבים ללחם שגרטי קונה שנעשים כאן בארץ ואפשר להשתמש בהם גם וטעם המרק איתם הוא מעולה לא פחות מהטעם המקורי. brאז קדימה.....להכנת המתכון. brנ.ב. brמומלץ לימים קרים במיוחד. brותודה לגרטי.
|
|
|
|
המתכון למרק המדהים ניתן לידיי ע"י גרטי, בעלת מסעדה חביבה באיזור מינכן שבמחוז בוואריה גרמניה. brהמתכון הוא בן מאות שנים ועובר דורות בין בני המשפחה שלה. אמנם המתכון אינו סודי אך גרטי טוענת שהלחם בו היא משתמשת הוא התבלין הסודי של המתכון. brהאמת...היא צודקת במאה אחוז כי את הלחם בו היא משתמשת למרק היא קונה במאפיה פרטית שגם קיימת דורות באותו איזור. brאת הלחם לא ניתן להשיג בארץ. (וחבל...) אבל יש סוגי לחמים שדי מתקרבים ללחם שגרטי קונה שנעשים כאן בארץ ואפשר להשתמש בהם גם וטעם המרק איתם הוא מעולה לא פחות מהטעם המקורי. brאז קדימה.....להכנת המתכון. brנ.ב. brמומלץ לימים קרים במיוחד. brותודה לגרטי.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כיכר לחם שחור מלא מסוג מוסקוביה, או כל לחם רוסי שחור אחר.
אפשר גם לחם שיפון מלא, או האופציה היותר יקרה, של לחם פומפרניקל טבעי .
1 בצל גדול קצוץ
100 גרם חמאה
רבע כוס קמח
רבע כוס תערובת גרגרי כוסברה,גרגרי קימל,גרגרי חרדל צהוב וזרעי כמון.
3 תפוחי אדמה בינוניים שטופים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
1 גזר בינוני שטוף קלוף וחתוך לקוביות קטנות.
שורש סלרי שטוף קלוף וחתוך לקוביות קטנות
שורש פטרוזיליה שטוף קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 מיכל שמנת לבישול.
כף מלח
כף פלפל שחור גרוס
רבע כפית אגוז מוסקט טחון טרי
ליטר וחצי מים
מיכל שמנת חמוצה
עירית קצוצה.
לצורך המרק בתחילה יהיה צורך לבשל ב2 סירים נפרדים אך לאחר מכן בבישול הסופי כל המרק יבושל בסיר אחד
אופן ההכנה
שמים את קוביות תפוחי האדמה, הגזר ,שורש הסלרי ושורש הפטרוזליה ,בתוך סיר עם ליטר וחצי מים מומלחים קלות. מבשלים על אש בינונית עד שהירקות יהיו רכים. לאחר שהירקות רכים , יש להוציאם עם כף מחוררת גדולה מהמים, לסנן ולטחון אותם עד למרקם חלק. לא לשפוך את המים בהם בושלו הירקות. את המים בסיר וקערת מחית הירקות יש לשים בצד בנתיים.
בסיר אחר ממיסים את החמאה, אך לא לתת לה להגיע למצב שהיא נשרפת. להוסיף את הקמח ולערבב עד למרקם אחיד ולא גושי. לטגן את הבצל מעט בחמאה והקמח.
במכתש ועלי להכניס את תערובת הגרגרים ולכתוש אותם קלות, אך לא לרסקם כדי שיפיצו ריחם. ולהוסיף לסיר עם הבצל. לערבב כדקה. להוסיף בשלב זה את המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ולערבב שוב כחצי דקה. להוסיף בשלב זה את הלחם החתוך לקוביות בגודל בינוני ולערבב כ-3 דקות. להוסיף את מחית הירקות ולהמשיך לערבב . בשלב זה להוסיף את השמנת לבישול לאט ובהדרגה בכדי שתספג היטב בלחם. ממשיכים לבשל, עד ששהלחם ממש ספוג היטב ומתחיל להתפרק והתרביך מבעבע ולאט, לאט מוסיפים את המים בהם בישלנו את הירקות בכל פעם כמות קטנה עד קבלת מרקם מרק סמיך מעט.
ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
מגישים בקעריות יפות ובאמצע המרק לשים כף או שתיים שמנת חמוצה. לפזר מעל מעט עירית קצוצה.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: דב חיימסון
שתף את המתכון
