חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק לימון וחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק לימון וחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 כוסות מרק עוף או מים
400 גרם גרגירי חומוס מושרים למשך לילה (משקל לפני השריה)
6 שיני שום קצוצות
1/2 1 כפיות כורכום
1/8 כפית כמון
2 ביצים גדולות
1/4 כוס מיץ לימון טרי
מעט פלפל אדום חריף
מלח
2 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה
בסיר גדול מבאים לרתיחה את מרק העוף, החומוס, השום, הכורכום והכמון. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות.
טורפים היטב את הביצים והלימון בקערה קטנה. מוסיפים בהדרגה שתי כוסות מהמרק החם לקערה תוך ערבוב מתמיד.
מעבירים את תערובת הביצים לתוך סיר המרק ומבשלים על להבה בינונית 5 דקות בערך, עד שהמרק חם אבל לא רותח.
מוסיפים את הפלפל החריף ומתבלים במלח. מוזגים לקערות אישיות, מפזרים מעל נענע קצוצה ומגישים.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון