חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק מוליגטוני של ה"סופ נאצי"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק מוליגטוני של ה"סופ נאצי"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
150 גר עדשים אדומות חצויות, מבוררות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מרק עוף
½ כפית כורכום
1 תפוח אדמה קטן
200 גר' חזה עוף ללא עור ועצמות
¼ 1כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
5 שיני שום קלופות
1 קוביית זנגוויל בגודל 3 ס"מ קלופה וקצוצה גס
½ 4 כפות + 1 כוס מים
3 כפות שמן צמחי
1 כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/8 – ¼ כפית אבקת צ'ילי
כ-1 כף מיץ לימון (לפי הטעם)
אופן ההכנה
שמים את העדשים, מרק עוף והכורכום בסיר בינוני, כבד ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מותירים מרווח צר בין המכסה לסיר מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
מקלפים את תפו"א וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים את תפו"א למרק ומבשלים עוד 30 דקות.
בינתיים שמים את הזנגוויל, השום וארבע וחצי כפות מים במיכל ממחה (אפשר גם במוט) ומעבדים למשחה חלקה.
חותכים את חזה העוף לקוביות של 1 ס"מ, שמים בקערה זורים עליו 1/4 כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים.
שכשהמרק מוכן מעבירים לממחה ומרסקים למחית, מוסיפים מלח.
שוטפים את הסיר ומנגבים, יוצקים את השמן מוסיפים את משחת התבלינים עם הכמון, הכוסברה ואבקת הצ'ילי מטגנים תוך בחישה רצופה עד שתערובת התבלינים תשחים ותיפרד מעל השמן.
מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים תוך בחישה רצופה 2-3 דקות עד שהבשר ילבין ויאבד את גוונו הורדרד.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה, מכסים מבשלים 3 דקות על אש נמוכה עד שהבשר יתבשל.
יוצקים לסיר את המרד המעובד למחית ואת מיץ הלימון, בוחשים ומביאים לסף רתיחה, טועמים ומתקנים את התיבול, אפשר להוסיף עוד כפית מיץ לימון.
מבשלים את המרק על אש נמוכה כ-2 דקות נוספות, אפשר לדלל במעט מרק עוף או מים.
מגיש: matnan_il
מקור: סיינפלד
שתף את המתכון