הוראות הכנה
מרכיבים
150 גר עדשים אדומות חצויות, מבוררות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מרק עוף
½ כפית כורכום
1 תפוח אדמה קטן
200 גר' חזה עוף ללא עור ועצמות
¼ 1כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
5 שיני שום קלופות
1 קוביית זנגוויל בגודל 3 ס"מ קלופה וקצוצה גס
½ 4 כפות + 1 כוס מים
3 כפות שמן צמחי
1 כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/8 ¼ כפית אבקת צ'ילי
כ-1 כף מיץ לימון (לפי הטעם)
אופן ההכנה
שמים את העדשים, מרק עוף והכורכום בסיר בינוני, כבד ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מותירים מרווח צר בין המכסה לסיר מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
מקלפים את תפו"א וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים את תפו"א למרק ומבשלים עוד 30 דקות.
בינתיים שמים את הזנגוויל, השום וארבע וחצי כפות מים במיכל ממחה (אפשר גם במוט) ומעבדים למשחה חלקה.
חותכים את חזה העוף לקוביות של 1 ס"מ, שמים בקערה זורים עליו 1/4 כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים.
שכשהמרק מוכן מעבירים לממחה ומרסקים למחית, מוסיפים מלח.
שוטפים את הסיר ומנגבים, יוצקים את השמן מוסיפים את משחת התבלינים עם הכמון, הכוסברה ואבקת הצ'ילי מטגנים תוך בחישה רצופה עד שתערובת התבלינים תשחים ותיפרד מעל השמן.
מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים תוך בחישה רצופה 2-3 דקות עד שהבשר ילבין ויאבד את גוונו הורדרד.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה, מכסים מבשלים 3 דקות על אש נמוכה עד שהבשר יתבשל.
יוצקים לסיר את המרד המעובד למחית ואת מיץ הלימון, בוחשים ומביאים לסף רתיחה, טועמים ומתקנים את התיבול, אפשר להוסיף עוד כפית מיץ לימון.
מבשלים את המרק על אש נמוכה כ-2 דקות נוספות, אפשר לדלל במעט מרק עוף או מים.
מגיש:
מקור: סיינפלד
שתף את המתכון
