הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
כוס שעועית לבנה, מושרית לילה במים
שיני שום, קצוצות
עלי מרווה
מחטי רוזמרין
מלח ופלפל
שמן זית
1 בצל, קצוץ
½ 1 ק"ג עגבניות, חלוטות וקלופות
2 גבעולי תימין
דלעת, תפוחי אדמה, גזר, כרוב, קישואים
שעועית ירוקה או לוביה, נקייה מקצוות
½ 1 ליטרים ציר ירקות
100 גרם פסטה
גבינת קשקבל או פרמזן להגשה
אופן ההכנה
מסננים את השעועית ושמים בסיר. מכסים במים ומוסיפים 2 שיני שום, עלה מרווה וכמה מחטי רוזמרין. מבשלים עד שהשעועית רכה. מוסיפים מלח לקראת תום הבישול.
מחממים מעט שמן בסיר גדול. מוסיפים את השום והבצל ומאדים 2 -3 דקות. קוצצים את העגבניות ומוסיפים לסיר. מוסיפים 3 עלי מרווה, 5 מחטי רוזמרין ו 2 גבעולי תימין, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה גבוהה כ-10 דקות. קולפים את הדלעת, תפוחי האדמה והגזר וחותכים לקוביות. קוצצים את הכרוב וחותכים את הקישואים לעיגולים. מוסיפים את הירקות לסיר, מכסים ומבשלים כ-30 דקות. מוסיפים לסיר את השעועית או הלוביה, הציר ואת הפסטה ומבשלים עוד 10 דקות. מתבלים במלח ובפלפל. מחלקים לקעריות, מוסיפים גבינה מגוררת ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
