הוראות הכנה
מרכיבים
שקית לקט ירקות סיני (רצוי של "סנפרוסט"). אין צורך להפשיר
2 בצלים גדולים
2 כפות שמן זית
1 כף אבקת מרק בטעם עוף או בצל או ירקות (לא חובה)
1 כף רוטב סויה
טיפונת מלח (אבקת המרק והרוטב סויה מלוחים)
1 כפית פלפל שחור
2 ביצים
8-9 כוסות מים (בערך)
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר גדול. קולפים את הבצל וחותכים לחצאי-פרוסות דקות. מטגנים בשמן, תוך ערבוב, עד שהבצל מזהיב.
2. מוסיפים את הלקט הקפוא ומטגנים-מערבבים כמה דקות.
3. מוסיפים את המים- הכמות צריכה לכסות את הירקות ועוד קצת. מוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק. מערבבים היטב, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.
4. מסירים את המכסה. מוסיפים רוטב סויה ומערבבים. טורפים בקערה קטנה את הביצים. בעזרת כף מטפטפים טיפות ביצים לתוך המרק תוך ערבוב נמרץ. תוך דקה-שתיים המרק יתמלא בנטיפי ביצים. מסירים מהאש ומגישים.
מגיש:
מקור: אדווה
שתף את המתכון
