הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה
6 כפות קמח
3 כוסות ציר ירקות רותח
צרור של עלי מנגולד
צרור של גבעולי מנגולד מופרדים
1/2 כוס שמנת חמוצה
6 ביצים
קרח
מים
כוס חלב
אגוז מוסקט טחון
קורט סוכר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
בשני סירים נפרדים מרתיחים מים עם מלח. בשלב הראשון מכינים ביצים עלומות:
את הביצים שוברים אחת אחת לאחד הסירים, לאחר שיוצרים מערבולת במים. כשהן מוכנות מוציאים אותן בכף רשת לקערה עם מי קרח לשם הפסקת הבישול, אחר כך מוציאים את הביצים ומניחים אותן על צלחת עם נייר סופג לייבוש.
לסיר השני מוסיפים את עלי המנגולד וחולטים כ-3 דקות. מוציאים מהסיר בעזרת מסננת ומעבירים לקערה עם מי קרח.
במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים קמח ויוצקים חלב תוך כדי ערבוב ומבשלים כ- 10 דקות עד לקבלת רביכה בהירה.
פורסים את גבעולי המנגולד, החלק הלבן, ומטגנים במחבת עם חמאה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומאדים.
מעבירים את עלי המנגולד לבלנדר ומוסיפים מחצית מכמות הרביכה ומחצית מציר הירקות וטוחנים דק. מוסיפים חמאה, מעט אגוז מוסקט טחון, מניחים בסיר את המנגולד הטחון, את יתרת הרביכה וציר הירקות ומבשלים כ- 10 דקות עד לקבלת מירקם קרמי.
בקערית מרק, מניחים ביצה עלומה, מעל מניחים את המנגולד המאודה ויוצקים מהמרק.
בעזרת כף מקשטים עם השמנת ומגישים.
מגיש:
מקור: מישל רוסטאנג-msn
שתף את המתכון
