הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל
2 שיני שום
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
כ ½ ק"ג בשר גולש
¼ כוס גריסי פנינה
¼ כוס שעועית לבנה
¼ כוס שעועית חומה
¼ כוס פתיתים
2 תפ"א
1 קישוא
2 גזר
2 כפות מרק עוף
פלפל שחור לפי טעם
¼ כפית כמון
אופן ההכנה
1)משרים את כל הקטניות לילה קודם.
2) לוקחים את הבצל והשום ומטגנים בסיר, או סיר לחץ עד השחמה קלה ומוסיפים את העגבניות.
3) מוסיפים, אחר דקה, את הבשר וממשכים להשחים מעט מוסיפים את כל הקטניות מוסיפים מים רותחים עד לכסוי ומביאים לידי רתיחה.
4) אם מבשלים בסיר רגיל מבשלים על להבה בינונית שעה וחצי עד שעתיים או עד שהבשר מתרכך
5) בסיר לחץ סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה ממניכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
6) אחרי שעה ומשחררים לחץ מסיר הלחץ מוסיפים את כל הירקות הפרוסים או בקוביות מתבלים במרק עוף, פלפל שחור, כמון ומעט מלח אם יש צורך ומבשלים 15 דקות נוספות.
7) מוסיפים את הפתיתים מבשלים עוד 5 דקות מגישים עם לחם ושיהיה בתאבון.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
