הוראות הכנה
מרכיבים
1 גב עוף
6 גרונות עוף
4 כנפי עוף מנוקות היטב
4 שיני שום שלמות
2 גבעולי סלרי אמריקני
2 בצלים חצויים
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס לפרוסות דקות
2 גזרים קלופים, חתוכים לחצאים לאורך
200 גרם נבטי שעועית
200 גרם תירס מקופסה
צרור בצל ירוק חתוך לפיסות באורך 2-3 ס"מ
3 ביצים גדולות וטריות
כפית שמן שומשום
מלח, פלפל לבן
2 כפיות סוכר
כף קורנלור מומסת בחצי כוס מים קרים
8 כוסות מים
אופן ההכנה
בסיר גדול, מביאים 8 כוסות מים לרתיחה ביחד עם העוף, השום, הסלרי, הג'ינג'ר והגזר. מנמיכים להבה, מוסיפים מלח ופלפל לבן
ומבשלים כ 50 דקות על להבה בינונית בסיר לא מכוסה. מדי פעם מקפים את השומן שהצטבר מעל למרק.
מעבירים את תוכן הסיר במסננת. מסירים את הבשר מן הכנפיים וחותכים לפיסות קטנות.
בקערה, טורפים היטב 3 ביצים.
מחזירים את נוזל המרק לסיר, מביאים לרתיחה. משליכים פנימה את התירס ואת נבטי השעועית, מערבבים, מבלשים דקה על להבה גבוהה. מכבים. בעזרת מזלג, יוצקים פנימה מתערובת הביצים ומתבוננים בפלא: התערובת נקרשת והופכת ל"סרטים". ממשיכים כך עד שהתערובת נגמרת, מוסיפים את הקורנפלור המומס במים, מדליקים להבה ומערבבים פעם אחת בכף עץ, לא יותר כדי לא לפרק את סרטי-הביצים. מחממים עד מעט לפני נקודת הרתיחה. יוצקים לקעריות, מקשטים בבצל ירוק, מזליפים כמה טיפות שמן סומסום לכל קערית ומגישים עם רוטב סויה איכותי בצד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
