חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק נטיפי ביצים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק נטיפי ביצים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 גב עוף
6 גרונות עוף
4 כנפי עוף מנוקות היטב
4 שיני שום שלמות
2 גבעולי סלרי אמריקני
2 בצלים חצויים
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס לפרוסות דקות
2 גזרים קלופים, חתוכים לחצאים לאורך
200 גרם נבטי שעועית
200 גרם תירס מקופסה
צרור בצל ירוק חתוך לפיסות באורך 2-3 ס"מ
3 ביצים גדולות וטריות
כפית שמן שומשום
מלח, פלפל לבן
2 כפיות סוכר
כף קורנלור מומסת בחצי כוס מים קרים
8 כוסות מים
אופן ההכנה
בסיר גדול, מביאים 8 כוסות מים לרתיחה ביחד עם העוף, השום, הסלרי, הג'ינג'ר והגזר. מנמיכים להבה, מוסיפים מלח ופלפל לבן
ומבשלים כ – 50 דקות על להבה בינונית בסיר לא מכוסה. מדי פעם מקפים את השומן שהצטבר מעל למרק.
מעבירים את תוכן הסיר במסננת. מסירים את הבשר מן הכנפיים וחותכים לפיסות קטנות.
בקערה, טורפים היטב 3 ביצים.
מחזירים את נוזל המרק לסיר, מביאים לרתיחה. משליכים פנימה את התירס ואת נבטי השעועית, מערבבים, מבלשים דקה על להבה גבוהה. מכבים. בעזרת מזלג, יוצקים פנימה מתערובת הביצים ומתבוננים בפלא: התערובת נקרשת והופכת ל"סרטים". ממשיכים כך עד שהתערובת נגמרת, מוסיפים את הקורנפלור המומס במים, מדליקים להבה ומערבבים פעם אחת בכף עץ, לא יותר כדי לא לפרק את סרטי-הביצים. מחממים עד מעט לפני נקודת הרתיחה. יוצקים לקעריות, מקשטים בבצל ירוק, מזליפים כמה טיפות שמן סומסום לכל קערית ומגישים עם רוטב סויה איכותי בצד.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון