הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 תפו"א גדול קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
1 גבעול סלרי פרוס
5 כפות אורז
1 כף אבקת מרק עוף
1 שוק עוף
5-6 גרונות עוף
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 ענפי זעתר טרי (עלים בלבד)
1 כוס שעועית צהובה (אפשר קפואה)
1 כוס פול ירוק קפוא
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
מחממים מעט את השמן בסיר גדול וחסין אש . מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הגזר, הסלרי ותפוח האדמה ומערבבים יחד כשתי דקות. מוסיפים את העגבנייה ואת העגבניות המרוסקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומים כדי ¾ גובה הסיר. מביאים לרתיחה. מוסיפים את השוק ואת הגרונות ומביאים לרתיחה בשנית. מקפים את הקצף שנוצר ומנמיכים את האש. מוסיפים את השעועית, האורז, הזעתר, אבקת המרק, המלח, הפלפל והפול ומכסים לבישול של כרבע שעה. מעבירים לתנור( 200°c) למשך כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
