הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות שמן זית
בצל קצוץ דק
5 גבעולי סלרי קצוצים דק
6 עגבניות קלופות וקצוצות דק
ליטר מרק בטעם עוף [ פרווה ]
מלח
פלפל שחור
כף וחצי סוכר
כף מיץ לימון
צרור שמיר שלם קשור בחוט
שמנת חמוצה
כף שמיר קצוץ דק
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והסלרי להזהבה מוסיפים את העגבניות והמרק המלח הפלפל הסוכר מיץ הלימון וצרור השמיר הקשור ומבשלים כ 30 דקות מסלקים את השמיר ומצננים מעט
מרסקים בבלנדר ידני את תכולת המרק ומעבירים דרך מסננת מתבלים בלימון וסוכר
מחממים עד הרתחה ומגישים כאשר מפזרים מעט שמיר וכף שמנת חמוצה בכל צלוחית מרק
בתאבון
מגיש:
מקור: דליה למדני
שתף את המתכון
