הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל בינוני
¼ שורש סלרי או 4 גבעולים
50 גרם מרגרינה
1 ק"ג עגבניות אדומות בשלות
3 גבעולי פטרוזיליה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
4 גרגרי פלפל שחור
1 מסמר ציפורן שלם
1 עלה דפנה קטן
1 כוס מים
1 כף חמאה
2 כפות קמח שטוחות
1 כוס חלב
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצל והסלרי לחתיכות בינוניות. בסיר מרק בינוני מרככים את הבצל והסלרי בחמאה במשך 5 דקות בלי להשחימם.
2. חולטים את העגבניות במים רותחים, שורים 3 דקות ואח"כ מסירים את הקליפה. חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר המרק. מאדים עוד 5 דקות בסיר מכוסה.
3. מוסיפים פטרוזיליה ואת כל התבלינים וכן כוס מים. מבשלים על אש בינונית 20-30 דקות בסיר מכוסה.
4. מסננים את המרק דרך מסננת רשת ומועכים במידת האפשר את התוכן. אפשר גם לרסק בממחה חשמלי.
5. שוטפים את הסיר ומטגנים בו את כף החמאה ושתי כפות הקמח במשך דקה. מוסיפים את החלב ובוחשים במהירות כדי שלא יווצרו גושים עד שנוצר רוטב חלק., במשך 3 דקות
6. מוסיפים את המרק המסונן ומבשלים יחד עוד 5 דקות. מגישים עם קוביות לחם מטוגן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
