חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עגבניות מעודן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עגבניות מעודן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל בינוני
¼ שורש סלרי או 4 גבעולים
50 גרם מרגרינה
1 ק"ג עגבניות אדומות בשלות
3 גבעולי פטרוזיליה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
4 גרגרי פלפל שחור
1 מסמר ציפורן שלם
1 עלה דפנה קטן
1 כוס מים
1 כף חמאה
2 כפות קמח שטוחות
1 כוס חלב
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצל והסלרי לחתיכות בינוניות. בסיר מרק בינוני מרככים את הבצל והסלרי בחמאה במשך 5 דקות בלי להשחימם.
2. חולטים את העגבניות במים רותחים, שורים 3 דקות ואח"כ מסירים את הקליפה. חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר המרק. מאדים עוד 5 דקות בסיר מכוסה.
3. מוסיפים פטרוזיליה ואת כל התבלינים וכן כוס מים. מבשלים על אש בינונית 20-30 דקות בסיר מכוסה.
4. מסננים את המרק דרך מסננת רשת ומועכים במידת האפשר את התוכן. אפשר גם לרסק בממחה חשמלי.
5. שוטפים את הסיר ומטגנים בו את כף החמאה ושתי כפות הקמח במשך דקה. מוסיפים את החלב ובוחשים במהירות כדי שלא יווצרו גושים עד שנוצר רוטב חלק., במשך 3 דקות
6. מוסיפים את המרק המסונן ומבשלים יחד עוד 5 דקות. מגישים עם קוביות לחם מטוגן
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון