חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עגבניות עם קובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עגבניות עם קובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לקובה: ½ ק"ג סולת
½-¾ כוס מים חמים
¼ כוס שמן
1 כפית מלח
למלית: 300 גרם בשר בקר טחון
50 גרם צנוברים קלויים
¼ בצל קצוץ
מעט שמן
1 שן שום קצוצה דק
½ כפית מלח
½ כפית בהרט
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
למרק: 1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
מעט שמן לטיגון
½ בצל קצוץ דק
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 גזר פרוס
2 גבעולי סלרי פרוסים
½ כוס תערובת של שמיר עם עלי סלרי ופטרוזיליה (קצוצים דק)
1 כפית מלח
¼ כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
להכנת המלית מטגנים את הבצל במעט שמן להזהבה קלה. מוסיפים את השום והצנוברים, מקפיצים היטב יחד ומעבירים לקערה עם הבשר. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים היטב למסה אחידה.
להכנת הקובה מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי לקבלת מעין בצק דביק שניתן לעבוד עימו. בידיים רטובות קורצים מהבצק עיגול קטן ופותחים אותו עם היד. ממלאים אותו בתערובת הבשר וסוגרים היטב. חוזרים על הפעולות עד לסיום כל המלית.
להכנת המרק מחממים מעט שמן בסיר. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הגזר והסלרי. מטגנים יחד כדקה ומוסיפים את תפוח האדמה. אחרי דקה מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות ומים כדי שני שליש מגובה הסיר. מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי הקובה שיצרנו קודם. מכסים את הסיר ומבשלים כך כחצי שעה. חמש דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את עשבי התיבול.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון