הוראות הכנה
מרכיבים
לקובה: ½ ק"ג סולת
½-¾ כוס מים חמים
¼ כוס שמן
1 כפית מלח
למלית: 300 גרם בשר בקר טחון
50 גרם צנוברים קלויים
¼ בצל קצוץ
מעט שמן
1 שן שום קצוצה דק
½ כפית מלח
½ כפית בהרט
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
למרק: 1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
מעט שמן לטיגון
½ בצל קצוץ דק
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 גזר פרוס
2 גבעולי סלרי פרוסים
½ כוס תערובת של שמיר עם עלי סלרי ופטרוזיליה (קצוצים דק)
1 כפית מלח
¼ כפית סוכר
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
להכנת המלית מטגנים את הבצל במעט שמן להזהבה קלה. מוסיפים את השום והצנוברים, מקפיצים היטב יחד ומעבירים לקערה עם הבשר. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים היטב למסה אחידה.
להכנת הקובה מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי לקבלת מעין בצק דביק שניתן לעבוד עימו. בידיים רטובות קורצים מהבצק עיגול קטן ופותחים אותו עם היד. ממלאים אותו בתערובת הבשר וסוגרים היטב. חוזרים על הפעולות עד לסיום כל המלית.
להכנת המרק מחממים מעט שמן בסיר. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הגזר והסלרי. מטגנים יחד כדקה ומוסיפים את תפוח האדמה. אחרי דקה מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות ומים כדי שני שליש מגובה הסיר. מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי הקובה שיצרנו קודם. מכסים את הסיר ומבשלים כך כחצי שעה. חמש דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את עשבי התיבול.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
