הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
3 גבעולי סלרי חתוכים (רק הגבעול)
1 כף אבקת קארי (לאוהבי הקארי, ניתן להוסיף יותר)
7-8 כוסות מרק עוף חם
4 עגבניות גדולות קלופות/מגורענות/חתוכות
2 כוסות עדשים ירוקות/חומות שטופות
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
3 תפו"א בינוניים חתוכים לשמיניות
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם פחות)
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. לטגן את הבצל, השום וסלרי עד להזהבת הבצל.
2. להוסיף את הקארי ולטגן תוך כדי ערבוב עוד כדקה נוספת.
3. להוסיף את שאר החומרים, פרט לפטרוזיליה, לערבב ולבשל על אש בינונית (סיר מכוסה), עד שהעדשים רכות. ניתן להוסיף מים לפי הצורך (משום שהמרק די סמיך).
4. לבדוק תיבול מלח ופלפל שחור, להוסיף את הפטרוזיליה, לבשל מכוסה עוד כ-3 דקות ולהגיש.
מגיש:
מקור: פסטו
שתף את המתכון
