הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה עדשים חומות/חומים
שמן זית
30 גר' חמאה
2 בצלים בינונים קצוצים דק
6 שיני שום
3 גזרים מגורדים
3 עגבניות גדולות מגורדות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל שחור
פפריקה מתוקה ,כמון
אבקת מרק עוף לפי הטעם
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
משרים את העדשים מספר שעות במים,מחממים בסיר את השמן והחמאה ומוסיפים את הבצל,השום,הגזר והעגבניות המרוסקות
מטגנים כ 10 דקות ומוסיפים לסיר עדשים ,פטרוזיליה , אבקת מרק עוף ומים רתוחים. מתבלים בתבלינים .מביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד שהעדשים יתרככו היטב והמרק יסמיך בשלב זה אפשר למי שרוצה להסמיך את המרק לרסק עם בלנדר סטיק כמה
פולסים בלבד כדי שרק חלק מהמרק ירוסק.
למתכון זה הוספתי גם גזרים שלמים ,לפני ריסוק המרק הוצאתי אותם ,ריסקתי את המרק
ולאחר הריסוק הוספתי שוב את הגזרים השלמים ופרוסות הקבנוס לרבע שעה נוספת
מגיש:
מקור: baronm10
שתף את המתכון
