הוראות הכנה
מרכיבים
3 שיני שום, פרוסות
1 בצל, קצוץ דק
1 גזר גדול, חתוך לקוביות
5 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים
2-3 כפות שמן זית
2 כוסות עדשים שחורות, שטופות היטב במים קרים
1 כוס מיץ גזר
1 עגבניה , קצוצה (רצוי קלופה)
4 כוסות ציר עוף (או מים למתכון פרווה)
כמה ענפי טימין
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מאדים בסיר גדול, שום, בצל, גזר וסלרי בשמן זית. מוסיפים את העדשים , מיץ הגזר, עגבניה, ציר עוף (או מים למתכון פרווה) וטימין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
במהלך הבישול, בודקים שהנוזלים לא מתאיידים יותר מדי. אם יש צורך, להוסיף מעט מים רותחים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
בהגשה: אפשר להוסיף, לכל קערה, את החלק הלבן מפרוסת לחם אחיד ולפזר מעט כוסברה טריה קצוצה.
מגיש:
מקור: קארין גורן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
