הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס עדשים שחורות שטופות היטב
11/2 כוסות עדשים ירוקות שטופות היטב
כליטר וחצי מים
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום שלמות
3 פרוסות עבות עצמות מח
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות חוויאג` מרק
3 כפות אבקת מרק
2 כפיות כורכום
שני גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
צרור כוסברה קצוצה
מלח +פלפל שחור
מעט שמן לאידוי הבצל
אופן ההכנה
1.מחממים שמן בסיר ומאדים בצל עד לשקיפות, מוסיפים עצמות מח,
ממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
2.מוסיפים שום, עדשים, מים ,רסק עגבניות, מביאים לרתיחה, מסירים קצף,
מתבלים ,מוסיפים סלרי ,כוסברה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
3.מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-125 מעלות, לבישול ארוך של 4
שעות. אפשרי להשאיר בתנור כשעתיים שלוש נוספות אך יש להוריד
את חום התנור ל-100 מעלות.( יש לשים לב שהסיר עמיד לתנור.)
מגיש:
מקור: הבלוג של סברו https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1625629
שתף את המתכון
