הוראות הכנה
מרכיבים
½ קג בשר עוף
בטטה
תפוא
גזר
½ בצל
בצל ירוק
½ עגבניה מקולפת
½ פלפל
כרובית
קישוא
3-4מקלות סלרי
שמיר
½ שן שום
1/3 כוס אורז מלא
אופן ההכנה
1.לוקחים 5-6 כנפיים או 4 שוקיים (כחצי קג עוף)
ומנקים (אני מורידה את העור).
2.לאחר שניקינו את העוף , מעבירים לסיר וממלאים במים קצת יותר מגובה העוף ומרתיחים.
3.כאשר המים רתחו לכבות את האש להוציא את העוף ולשטוף (כל הפעולות נעשות כדי לצמצם את כמות השומן).
4.שוטפים את הסיר ,בזהירות כי חם.
5.שוטפים ומקלפים ירקות.
6.מעבירים את העוף ואת הירקות לסיר ,ממלאים במים , בערך ½2 ליטר.
מוסיפים , מקלות סלרי ,שמיר , ו שן שום.
7. מגבירים את האש עד שהמרק רותח .
8.אחרי שהמרק רתח ,בערך אחרי 15-20 דקות, מכסים את הסיר מנמיכים את האש ממשיכים לבשל בערך עוד 30 דקות.
9.שוטפים 1/3 כוס אורז מלא ומוסיפים למרק אחרי שהמרק רתח, מערבבים ,ומכסים עם מכסה.
10.אחרי שהמרק מוכן , מוציאים את הירקות ואת העוף.
11.בזהירות מעבירים את הירקות לבלנדר, ומקלפים את הבשר מהעצמות, מוסיפים כ1/3 כוס מהמרק ומפעילים את המערבל.
12.מסננים את המרק משאריות
13.לטחון את הירקות והעוף לדרגה הרצויה .
14.מערבבים את הנוזל עם הירקות הטחונים ומצננים.
15. לוקחים כוס שתיה חמה ,שמים שקית סנדוויצים בתוך הכוס.
16.ממלאים את הכוס במרק.
17.סוגרים את השקית (כך עושים לכל הכמות)
ומעבירים לפריזר להקפאה.
כל פעם שרוצים להכין מרק ,תוציאו את השקית ,שימו תחת מים זורמים לדקה כדי שהקית תפרד מהמרק , ואז להפשיר בסיר או במיקרו ויש לכם מרק מוכן .
בתיאבון
..
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
