חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עוף לתינוקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עוף לתינוקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק”ג בשר עוף
בטטה
תפו”א
גזר
½ בצל
בצל ירוק
½ עגבניה מקולפת
½ פלפל
כרובית
קישוא
3-4מקלות סלרי
שמיר
½ שן שום
1/3 כוס אורז מלא
אופן ההכנה
1.לוקחים 5-6 כנפיים או 4 שוקיים (כחצי ק”ג עוף)
ומנקים (אני מורידה את העור).
2.לאחר שניקינו את העוף , מעבירים לסיר וממלאים במים קצת יותר מגובה העוף ומרתיחים.
3.כאשר המים רתחו לכבות את האש להוציא את העוף ולשטוף (כל הפעולות נעשות כדי לצמצם את כמות השומן).
4.שוטפים את הסיר ,בזהירות כי חם.
5.שוטפים ומקלפים ירקות.
6.מעבירים את העוף ואת הירקות לסיר ,ממלאים במים , בערך ½2 ליטר.
מוסיפים , מקלות סלרי ,שמיר , ו שן שום.
7. מגבירים את האש עד שהמרק רותח .
8.אחרי שהמרק רתח ,בערך אחרי 15-20 דקות, מכסים את הסיר מנמיכים את האש ממשיכים לבשל בערך עוד 30 דקות.
9.שוטפים 1/3 כוס אורז מלא ומוסיפים למרק אחרי שהמרק רתח, מערבבים ,ומכסים עם מכסה.
10.אחרי שהמרק מוכן , מוציאים את הירקות ואת העוף.
11.בזהירות מעבירים את הירקות לבלנדר, ומקלפים את הבשר מהעצמות, מוסיפים כ1/3 כוס מהמרק ומפעילים את המערבל.
12.מסננים את המרק משאריות …
13.לטחון את הירקות והעוף לדרגה הרצויה .
14.מערבבים את הנוזל עם הירקות הטחונים ומצננים.
15. לוקחים כוס שתיה חמה ,שמים שקית סנדוויצ’ים בתוך הכוס.
16.ממלאים את הכוס במרק.
17.סוגרים את השקית (כך עושים לכל הכמות)
ומעבירים לפריזר להקפאה.
כל פעם שרוצים להכין מרק ,תוציאו את השקית ,שימו תחת מים זורמים לדקה כדי שהקית תפרד מהמרק , ואז להפשיר בסיר או במיקרו ויש לכם מרק מוכן .
בתיאבון…..
מגיש: ira masler
מקור: אישי
שתף את המתכון