הוראות הכנה
מרכיבים
3 שוקיים עוף
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
2 גזרים פרוסים בינוני
1 שן שום
1 ס"מ זנגביל (שלם ולא קצוץ)
1 בצל בינוני
1 עגבנייה חתוכה לרבעים
4 מסמרי ציפורן
1 עלה דפנה
1 כף שמן זית
1 צרור שמיר
קליפת לימון קצוצה דק מחצי לימון
3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מניחים בסיר את הגזר ותפוח האדמה עם השמן ומאדים קלות. מוסיפים את העוף ומערבבים. מוסיפים מים כדי שלושת רבעי גובה הסיר. נועצים בבצל את מסמרי הציפורן ומוסיפים לסיר. מוסיפים את השום, הזנגביל, העגבנייה, הלימון, עלה הדפנה, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מקפים, מנמיכים את האש ומוסיפים את השמיר. מכסים את הסיר ומבשלים יחד כחצי שעה. מסירים מהאש ומוציאים מתכולת הסיר את השמיר, השום, הזנגביל, הבצל ועלה הדפנה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
