הוראות הכנה
מרכיבים
5 גרונות עוף
5 גזרים בינוניים קלופים, חצויים לאורך ופרוסים דק
1 גבעול סלרי פרוס דק
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור שמיר
3 שיני שום
1 בצל חתוך לרבעים
1 עגבניה חתוכה לרבעים
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות שמן
שום כתוש
אופן ההכנה
קוצצים יחד מחצית מכמות הפטרוזיליה, מחצית מכמות השמיר ואת שיני השום דק מאד ומניחים בצד. בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים כשתי דקות. מוסיפים את גרונות העוף ומערבבים. מוסיפים את הגזר והסלרי, מערבבים ומוסיפים מים כדי שלושת רבעי גובה הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את הירק הקצוץ עם השום ומערבבים. מוסיפים את יתרת הירק שלם, את אבקת המרק ואת העגבנייה. מכסים ומבשלים כשעה.
מגישים חם לחולה (מרק זך עם מעט גזר וירק) עם רבע כפית שום כתוש טרי בתוך צלחת המרק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
